Tüm Versiyonu Göster : 2011'de ''Pes OUT'' ''Fifa İN''
Erkan Keskin
05-10-2010, 16:56
PSP ve Pc oyunları içerisinde vaz geçilmez olan iki oyun hakkında sizlere biraz bilgi vermek istiyorum arkadaşlar birazda oyun severler için birşeyler paylaşalım bunlardan biride benim tabi ki :)) hepimizin merakla bekledigi iki oyun PES ve FİFA hakkında biraz size bilgi vermek istiyorum FİFA'nın PS 3 serisi çıktı PES'...in PS 3 serisi daha çıkmadı ve PES 2011 ve FİFA 2011 için henüz Bilgisayar versiyonlarıda daha piyasada yok Demo sürümleri her iki oyununda internet sitelerinden bulmak mümkün gelelim eksiklere fazlalara PES 2011'de bu sene Türkçe menü var yapay zekaya sahip olarak tasarlanan bu oyunu dünya'da ilk defa deneyen PES tabi ki hayranlarını büyük bi bekleyiş içerisine soktu her sene oynanabilirlik kalitesinde FİFA'yı geride bırakan PES ve her sene içerilik olarakda FİFA'nın gerisinde kalan PES bu sene her iki konudada FİFA'nın gerisinde kalmayı başardı gerçekten Demo sürümlerini oynadım her iki oyununda FİFA çok daha güzel olmuş diyebilirim PES'in bu sene ki tek fazlası Libertotores Kupasının olması ama FİFA'da ne yok ki her zman ki gibi kalabalık bi içerilige sahip SporToto Süper lig bu senede var PES 2011 yapay zekaya geçiş yaparak oyunun kalitesi yükseltme çabasına girerken oyun zevkini oldukça alt seviyelere indirmiş oyun tamamen sıkıcı bi hal almış bu oyunu 1998 yılından bu yana oynuyorum her yeni serisinde vay canına diyebildigim bi oyundu ama malesef aynı şeyi bu seride söylemek mümkün degil forum sitelerini gezdigim FİFA'nın bu sene PES'i geride bıraktıgını herkesten duymak mümkün oldu PES hayranları bu sene ya mecburi FİFA'ya geçiş yapacaklar yada PES 2010'da kalacaklar oyun görüntü kalitesi olarak bu sene her senelere oranla yine iyi ama dedigim gibi oynanabilirlik çok kötü istediginiz adrese pas atma olanagınız çok düşük kör'e atarken topalı vurma tabiri gibi oyun tamamen orta geçiyor top bi sizde bi onda birebirde adam geçmek imkansız gibi bişe belkide PES'i 100 kere oynadım kaleci ile karşı karşıya kaldıgım pozisyonlar çok ama çok nadir kontra atak diye bişe yok topu alıyorsunuz adam çok yavaş hareket ediyor 20 metre uzaklıktaki adam siz topu alıp koşana kadar anında dibinizde bitiyor ve bu bir top kaybı ile sonuçlanıyor rakip takım'da aynı şekilde atak bulamıyor çok basit top kayıpları olabiliyor oyun içinde anlıcanız oyun zevki diger PES serilerine oranla çok alt seviyelerde içinizde yapay zeka bu böle olması gerekiyor diyenler olabilir ama bu yapay zekanında üstünde bişey ne gol atabiliyorsunu nede gol yiyebiliyorsunu orta adeta bi kör dögüşünü andıran bi oyun var bu bakımdan FİFA in PES out diyiyorum PES bu sene hayranlarını hayal kırıklıgına ugrattı diyebiliriz...
Nihat Tonçer
05-10-2010, 16:57
PES bu sene hayranlarını hayal kırıklıgına ugrattı diyebiliriz...
Kusura bakma ama kaç 2011 oynayıcısına sordunda böyle bir şey diyebiliyorsun? Bu oyunu daha kaç kişi oynadı ki? Ki daha oynamayan milyonlarca insan ve oynayan o kadar insan adına konuşuyorsun. Katılmıyorum ben sana kesinlikle... :)
Erkan Keskin
05-10-2010, 16:59
Pes'in Almanca kaçak sürümü çıktı ve Demolarını heskes indirdi aynı şekilde FİFAnında var şu anda bu oyunun hayranları olupta bu oyunu oynamayan az sayıda insan kalmıştır ben bu oyunu 1998'de bu yana oynuyorum o yüzden bu kadar emin konuşabiliyorum ;)
Nihat Tonçer
05-10-2010, 17:26
Pes'in Almanca kaçak sürümü çıktı ve Demolarını heskes indirdi aynı şekilde FİFAnında var şu anda bu oyunun hayranları olupta bu oyunu oynamayan az sayıda insan kalmıştır ben bu oyunu 1998'de bu yana oynuyorum o yüzden bu kadar emin konuşabiliyorum ;)
Daha bismillah destur oyun daha çıkmadı bile resmi olarak. Bu ne hiddet bu ne celal... :) Ayrıca hepimiz winning eleven oynamışızdır... Neyse ben beğendim. Bu kadarını söyliyim.
Emre Ulas
05-10-2010, 17:35
Tamamen katiliyorum bende senelerdir pes oynarim ama bu sene pes ayni fifa gibi olmus çok degismis insAllah gelecek sene pes eskisi gibi olur
Mert Uzun
05-10-2010, 18:01
ya orjinalleri çıkmaya başlıyor ondan sonra konuşsun herkes :D
pes 2011 kendini aştı abi herşeyi mükemmel pas zorluğu adam geçebilme şut çekebilme , yorulunca hızı ve performans düşmesi , şutlarında isabetsizlik v.s
Fifa'yı oynarsam SSL var diye oynarım yoksa o oyun Pes kadar olamaz
Güray Erhan
05-10-2010, 18:26
bu alemin krali fifa!!
Hakan Sürmeli
05-10-2010, 19:38
çakma pes almışsanız dandik çıkar. gidin orjinallerini alın 100-150 tl bi oynayın görün.oyuna o kadar para veremiyeceğim için kafede oynuyorum ben hep ve pes 2011 de bence çok güzel.daha fifa oynamadım.
Selehattin Özkan
05-10-2010, 23:11
Her daim FİFA
Mert Uzun
06-10-2010, 00:37
çakma pes almışsanız dandik çıkar. gidin orjinallerini alın 100-150 tl bi oynayın görün.oyuna o kadar para veremiyeceğim için kafede oynuyorum ben hep ve pes 2011 de bence çok güzel.daha fifa oynamadım.
o kadar para etmezki , 30€ kendi sitesinde yazıyr.
Fatih Dalbudak
06-10-2010, 00:42
Alın 10 liraya bir top çıkın sokakta oynayın. Neyin mücadelesini veriyorsunuz :D
Hasan Yardımcı
06-10-2010, 17:30
Pes11 gerçekten pes10 kadar bile güzel olmamış.. Fifayı oynamadım o yüzden ikisi arasında bi yorum yapamayacağım..
Emre Ulas
06-10-2010, 18:01
Anket yapilirsa guzel olur yapmayi bilenler yapsin fifa 2011 mi pes 2011 mi ve kararsizim diye
Mert Uzun
06-10-2010, 18:15
Alın 10 liraya bir top çıkın sokakta oynayın. Neyin mücadelesini veriyorsunuz :D
aynı zevki vermiyor be abi :D
Halim Tas
06-10-2010, 21:06
ne fifasi ya kim kandiriyor sizi ya Pes 11 gibi oyunmu var varsa söyleyin.
Cem Caliskan
07-10-2010, 23:00
Şöyle birşeyde var.Attığımız her pasın yerini bulması ve attığımız her şutun kaleyi bulmasımı gerek?
Oyunun zorlaşması en güzeli oldu Pes 2011'de.Eskiden atamadığım ara pasları atıyorum şuan.İstediğiniz noktaya gerçekten güzel şekilde atabiliyorsunuz.Tabi oyuncu o sıra yorgun değilse.Bazen oyuncu çok koşmaktan yoruluyor ve şutu çok kötü oluyor yada çalım atmayı deniyince tökezliyor rakibi alıyor topu.Eskisi gibi full kondisyonla oynamıyoruz yani oyunu.Pes bazı ligleri alamasada yinede oynanırlık bakımından çok güzel.İçeriğe bakmak yanlış bence bu menager oyunu degil sonuçta burda futbol oynuyoruz.
Halim Tas
08-10-2010, 01:15
Şöyle birşeyde var.Attığımız her pasın yerini bulması ve attığımız her şutun kaleyi bulmasımı gerek?
Oyunun zorlaşması en güzeli oldu Pes 2011'de.Eskiden atamadığım ara pasları atıyorum şuan.İstediğiniz noktaya gerçekten güzel şekilde atabiliyorsunuz.Tabi oyuncu o sıra yorgun değilse.Bazen oyuncu çok koşmaktan yoruluyor ve şutu çok kötü oluyor yada çalım atmayı deniyince tökezliyor rakibi alıyor topu.Eskisi gibi full kondisyonla oynamıyoruz yani oyunu.Pes bazı ligleri alamasada yinede oynanırlık bakımından çok güzel.İçeriğe bakmak yanlış bence bu menager oyunu degil sonuçta burda futbol oynuyoruz.
aynen öyle oyun cok zor olmus ve cokta güzel zor olmasi penaltilar cok sacma fifa 11in demo sunu oynadigimda penalti cekme firsatim olmustu ikisde skandal cok mantiksiz olmus bu penalti atislari
Nihat Tonçer
08-10-2010, 06:36
E yani... Her şutları gol olacak her pasları %100 adama gidecek yoksa çok kötü oyun...
Levent Yıldırım
08-10-2010, 14:55
pes daha süper fifadan pas ve şutlar düzeltilmiş eskiden uzaktan şutlar gol olurdu peste şimdi olmuyor artık paslar kolayca verilmiyor
Ömer Faruk Aslan
09-10-2010, 12:39
Pes 2011 kötü mü ya pes ' in en iyi oyunu bence şuan pes 2011 dir.
Oğuz Ceylan
09-10-2010, 13:15
pes 2010 çıktığında herkes 2009dan ne farkı var diyip duruodu sonra alışılınca yine pes övülmeye başlandı bende fifacıydım taki 2007 ye kadar ondan sonra pes sardı beni 2 si arasında fark dersek pes pc de fifaya göre çok daha iyi psp de ise yine pes oynuyorum ama fifa biraz daha iyi zamanla alışalacak bir durum herkesin kendine göre beğeniş tarzı vardır zamanla oturacak hepsi.
ama bana göre hala pes önde.
Aykut Duzla
09-10-2010, 17:21
Pes 2011 (Y) :)
Nihat Tonçer
09-10-2010, 18:00
Pes 2011 (Y) :)
+ Nihat Tonçer.
Çağatay Erdem
09-10-2010, 21:54
+ Nihat Tonçer.
+Nihat Tonçer Yazma Artık Her Konuya Yorum Yap Post Kasma :D
Nihat Tonçer
09-10-2010, 22:14
+Nihat Tonçer Yazma Artık Her Konuya Yorum Yap Post Kasma :D
Bunu söylerken sen post kasmıyor musun?
Emre Nişancı
12-10-2010, 22:30
http://www.easports.com/media/play/video/41715015
Görmeyen Varmı :D
Nihat Tonçer
12-10-2010, 22:37
http://www.easports.com/media/play/video/41715015
Görmeyen Varmı :D
oha bu ne ya :D :D
Gurkan Taneli
12-10-2010, 23:18
Oynanırlığa kötü derken atarimi istiyorsunuz her vurulan gol olsun adamlar tren gibi herkesi çalımlasn .Atılan ehr pas sen yöne belirlemesende doğru yere gitsin.
Oynaıdm pes 11 i pas yönünü belirlemediğinde bile yanlış yere atabilmesi oyuncualrın birbirini çekmesi müthiş mücadeleler.
Pes gerçek futbolu konsola yansıtmış siz hala neden bahsediyorsunuz
Emre Ulas
13-10-2010, 14:41
benim gibi pes'te penalti atamayanlar için
http://www.sporxtv.com/futbol/Genel/pes-2011de-penalti-nasil-atilirSXTVQ18956SXQ?ref=VDGEI2
Cem Caliskan
13-10-2010, 19:19
E yani... Her şutları gol olacak her pasları %100 adama gidecek yoksa çok kötü oyun...
Ne alaka.Nerenden anladın acaba?
Benim dediğim zaten her şut gol olursa güzel oyun olmaz.Her pas isabet ederse güzel olmaz.2'li mücadelelerde birbirini cekiyorlar.Bazen arkadan biri geliyor pat diye kayıyor topu alıyorsunuz.
Halim Tas
15-10-2010, 18:45
Nihayet bugün pes 11 de penalti cekmesini ögrendim :)
Nihat Tonçer
15-10-2010, 19:26
Klavyede hala penaltı atmayı öğrenemedim. :D Ama ps3 te falan takır takır atıyorum.
Abdurrahman Yildiz
16-10-2010, 20:22
Fifa Org.Demosuna oynadim Eskisi gibi degil yavas yavas bir seyler yapmiya calisiyor 9-10-11 devamli ustune koyarak ilerliyor ama Pes eline su dökebilecegine inanmiyorum .. Pes 11 sadece demosunu oynama firsati buldum oynanirlik yuzde yuz Pes 10 dan daha iyi diye bilirim . Pes Gercek Animasyondur Fifa balongdur.. Ama Cevremdekiler Hep Fifa aliyor herhalde bende bu sene Fifa alacagim sonra Herhalde Pes 11 alabilirim.. Pes iki kötu noktasi Lisanslar yok hic bir zaman olmayacak gibi ve online oynayanlar fazla altarnetiv olmadigi icin hep buyuk takimlari seciyor Barca Madrid....
Emre Nişancı
21-10-2010, 15:15
Fifa İn diyenler bunada baksın :D
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150104929232925
İsmail Keskin
21-10-2010, 16:21
Easports? Allah aşkına sen NBA den başka bi oyun yapma :D
Cem Caliskan
21-10-2010, 18:13
Easports? Allah aşkına sen NBA den başka bi oyun yapma :D
NBA ? :D 2k NBA 2k9 u çıkardıktan sonra eskiden basket oyunu oynamıyormuşuz gibi hissettim:D. Easportsun nbayı ateri oyunu gibi gelmeye basladi :)
Nihat Tonçer
21-10-2010, 18:21
NBA ? :D 2k NBA 2k9 u çıkardıktan sonra eskiden basket oyunu oynamıyormuşuz gibi hissettim:D. Easportsun nbayı ateri oyunu gibi gelmeye basladi :)
Ea Sports şirketi her alanda ezildi.
Levent Yıldırım
21-10-2010, 18:25
Ea Sports şirketi her alanda ezildi.Konami Ezdi Geçti Ea Sports'u
Hakan Demir
22-10-2010, 00:35
Konami Ezdi Geçti Ea Sports'u
vallaha helal olsun japonlara
Aydın Kâtip
22-10-2010, 00:38
2011'i bilmem ama benim hayatımda şu ana kadar oynadığım en zevkli oyun PS3'te Fifa10'du.. Gerçekten bence mükemmel bir oyun yapmışlardı 10'da. 11'i bilmiyorum ama. Ve şahsen PES11'de olmamış..
Nihat Tonçer
22-10-2010, 08:49
2011'i bilmem ama benim hayatımda şu ana kadar oynadığım en zevkli oyun PS3'te Fifa10'du.. Gerçekten bence mükemmel bir oyun yapmışlardı 10'da. 11'i bilmiyorum ama. Ve şahsen PES11'de olmamış..
Ps3'te Fifa
Pc'de Pes ;)
Ps3 te pes oynarsanız gıdım zevk alamazsınız. Pes 2010 u ps3 te oynayan varsa bilir ibrahimovic 150 kilo gibi hareket ediyordu.
Murat Çatıkkaya
22-10-2010, 12:39
fifayı 5 pes'i 3 senedir oynuyorum fifa daha önceki yıllarda kötüydü bana göre fifa 08'den itibaren yükselişe geçti 2011 i daha oynamadım o yüzden son yorum olarak bişey diyemiycem aynı şey pes içinde geçerli
Ergin Yıldırım
22-10-2010, 19:42
Pes 2011'i tek geçerim...
Oğuz Cihangir
22-10-2010, 22:32
Son iki senedir, yani 2010 serisinden beri FIFA PES'e karsi ezici bir üstünlük kurmus durumunda. Bu sene'de PS3 icin FIFA'yi tek gecerim.
Hakan Demir
22-10-2010, 23:21
Son iki senedir, yani 2010 serisinden beri FIFA PES'e karsi ezici bir üstünlük kurmus durumunda. Bu sene'de PS3 icin FIFA'yi tek gecerim.
yok daha neler. Ben PES 11 i aldim pismanda degilim Fifanin demosunu oynadim oynamaz olaydim.
Oğuz Cihangir
23-10-2010, 04:22
yok daha neler. Ben PES 11 i aldim pismanda degilim Fifanin demosunu oynadim oynamaz olaydim.
Ben gecen Halim Tas'la beraber PES11'yi oynadim, gecen seneki PES gibi rezalet bence. :)
Nihat Tonçer
23-10-2010, 07:48
Ben gecen Halim Tas'la beraber PES11'yi oynadim, gecen seneki PES gibi rezalet bence. :)
Kardeşim diyorum ya. Pes playstation için uygun bir şey oyun değil ne yazık ki ps3 ile uyuşamadı pesin damarları. ps3te oynayacaklar için fifa tavsiye ederim ama bilgisayarda oynayacaklar kesinlikle pes alsınlar.
Çağlar Talaş
29-10-2010, 23:10
Valla herkes kötü demiş gibi ama bilmiyorum ben cinconlu arkadaşa 8 atıyorum gayet iyi :D hahhha Fifa PES'in tahtını yıkamaz :D :D
Burak Kılınc
30-10-2010, 00:58
Suana kadar hep Pes hayranıydım fakat bu sene bekledıgım gıbı olmadı Fıfa'yı daha cok begendım gorsellık acısından...
Serkan Öksüz
02-11-2010, 16:08
Önceki sürümlerinde çok rahat gol atılıyordu Pes'te şimdi oyun daha zorlaştı bence daha güzel birşey bu kanattan yapılan ortaların % 75 i % 80 i gol oluyor benim maçlarımda. Ama içerik konusunda yine sıkıntılar var Türkiye ligi Almanya ligi gibi ligler ne zaman bu Pes'e dahil olacak bilemiyorum ayrıca ingiliz takımlarının formaları isimleri vs. lisans konusunda mı sıkıntı yaşanıyor bilmiyorumda manchester ve tottenham dışındaki takımlar rezalet durumda. Herşeye rağmen fifa pes'in yerini tutamaz bana göre.
Levent Yıldırım
02-11-2010, 17:18
Önceki sürümlerinde çok rahat gol atılıyordu Pes'te şimdi oyun daha zorlaştı bence daha güzel birşey bu kanattan yapılan ortaların % 75 i % 80 i gol oluyor benim maçlarımda. Ama içerik konusunda yine sıkıntılar var Türkiye ligi Almanya ligi gibi ligler ne zaman bu Pes'e dahil olacak bilemiyorum ayrıca ingiliz takımlarının formaları isimleri vs. lisans konusunda mı sıkıntı yaşanıyor bilmiyorumda manchester ve tottenham dışındaki takımlar rezalet durumda. Herşeye rağmen fifa pes'in yerini tutamaz bana göre.vallahi bende sorun yok tüm liglerin logosu var yama indirdim bundesligada var
Çağlar Talaş
03-11-2010, 09:32
ilk başlarda bir FİFA hastası olarak başladım bu oyuna 1999 yılından itibaren. Sonra Pes 2007'den bu yana fifa çocuk oyunudur diyorum. Kızmayın. Aslında fifanın tutulur en büyük yanı multiplayer olması ve Türkiye Süper Ligi gibi ligleri yaparak ufak takımları da bulundurması ki zaten bunlara para verdiğini düşünmüyorum. Ama adamlar Premier Lig'e para akıtıyolar ki PES bu yüzden yapamıyor onlara isim. EA games aslında çok sinsi bir şirket :D ama buna rağmen 95'ten bu yana sadece bir kaç oyun sürümünde görüntü motorunu değiştirdiler ki bence ne olursa olsun bu güne kadar çıkmış FİFA Uefa Şampiyonlar Ligi 2006-2007 idi hiç bir fifa oyununda bunu kullanmadılar. Kar taneleri ve futbolcuların nefesleri resmen ortada. Orda da zaten parayı iyi kırdılar :) ama peste öyle değil her yeni oyunda üzerine birşey yapıyorlar. Fifanın oyun içi backgroundu kötü yani yapay zeka sıfır. topsuz alanda oyuncular standart kalıyor. ve hala fifa 2005'ten bu güne gelen grafik motoru üzerinde duruyolar. Pes'te ise her sene bi yenilik ki bu son 2 oyunda en büyük yenilik yapay zeka oldu ki muhteşem. bence HD görünümünde bir oyun. sizin görüşleriniz farklıdır. değer verdiğiniz için teşekkür ederim. :D Forever PES
Tuğra Güven
03-11-2010, 16:18
kesinlikle pes 2011 , yapay zeka her geçen gün gelişiyor , Türkçe olması ayrıca büyük bir avantaj(Master Lig ve Efsane modunda özellikle) , Fifa sürekli düşüşteydi , bu sene kıpırdadı biraz ama bence hala pes 2011 daha iyi..
Serkan Öksüz
17-01-2011, 22:54
vallahi bende sorun yok tüm liglerin logosu var yama indirdim bundesligada var
Bendede uzun süredir yama ekli ingiltere ligi almanya ligi almanya 2.ligi + bursaspor cska vs. bu sene şampiyonlar ligine katılan tüm takımlar ekli . Daha öncede dediğim gibi fifa asla pes in yerini tutamaz bana göre. Fifayı sevmeye çalışıyorum ama hayattan soğuyorum sigaram bana zehir oluyor yüzüm gülmüyor =) Oyuncular top peşinde koşarken zıplıyor falan filan alayına pes
Nihat Tonçer
18-01-2011, 12:16
Ülkemiz de çoğu insanın bilgisayarı ne yazık ki 2011 türü yüksek boyutlu oyunları kaldırmıyor. Fifa 11 de bunlardan birisi, fifa bu sene yaptığı yatırımlarda artık pc yi önemsemediğini apaçık göstermiştir. Nba live 2011 in çıkmaması gibi fifa 2012 de çıkmazsa hiç şaşırmam doğrusu söylemek gerekirse. Fifa'nın güzelliğini öğrenmek isteyenler bir ps3 te fifa oynasın derim.
Kadir Söylevi
18-01-2011, 12:47
Ülkemiz de çoğu insanın bilgisayarı ne yazık ki 2011 türü yüksek boyutlu oyunları kaldırmıyor. Fifa 11 de bunlardan birisi, fifa bu sene yaptığı yatırımlarda artık pc yi önemsemediğini apaçık göstermiştir. Nba live 2011 in çıkmaması gibi fifa 2012 de çıkmazsa hiç şaşırmam doğrusu söylemek gerekirse. Fifa'nın güzelliğini öğrenmek isteyenler bir ps3 te fifa oynasın derim.
Bilgisayarındaki video kartından kaynaklanan bir durum bu Nihat. EA SPORTS'u suçlama :). Ayrıca NBA LIVE adında çıkmayacak oyun artık. NBA Elite olacak ismi.
Pes 2011'i pek beğenmedim açıkçası.
Nihat Tonçer
18-01-2011, 12:55
Bilgisayarındaki video kartından kaynaklanan bir durum bu Nihat. EA SPORTS'u suçlama :). Ayrıca NBA LIVE adında çıkmayacak oyun artık. NBA Elite olacak ismi.
Pes 2011'i pek beğenmedim açıkçası.
Evet; ama fifa artık yüksek boyut istiyor bu bir gerçek. Şöyle bir şey var. Manager Mode ve Goalkeeper pcde yok. Tüm zevk o ikisi zaten.
Kadir Söylevi
18-01-2011, 12:59
Eh herhalde yani kardeşim :). Seneler geçtikçe herşey gelişiyor. PS3'te veya XBOX360'de daha zevkli olduğu kesin ama.
Nihat Tonçer
18-01-2011, 13:16
Eh herhalde yani kardeşim :). Seneler geçtikçe herşey gelişiyor. PS3'te veya XBOX360'de daha zevkli olduğu kesin ama.
Aynen öyle. Bir de pcye ağırlık verseler. :D
Serkan Öksüz
19-01-2011, 15:28
Pcde Pes ile yarışamıyorlar =) Kardeşim yüklemiş pc'ye Pes'e alışkınım diyemi bilmiyorum ama bana hiç zevk vermiyor açıkçası fifa.
Çağlar Talaş
22-02-2011, 15:37
Evet; ama fifa artık yüksek boyut istiyor bu bir gerçek. Şöyle bir şey var. Manager Mode ve Goalkeeper pcde yok. Tüm zevk o ikisi zaten.
Nihat bu iş FM'nin Rusçasına dönmüş olmasın :D :D iyi bak benimkinde var Manager Mode.. :D
Nihat Tonçer
22-02-2011, 17:02
Nihat bu iş FM'nin Rusçasına dönmüş olmasın :D :D iyi bak benimkinde var Manager Mode.. :D
Manager modda hangi seçenekler var reyiz? :D
Metehan Özden
07-03-2011, 18:37
Pes Grafik Bakımından Daha iyi bence .. ;)
Hakan Demir
07-03-2011, 22:21
playstation 3ü olan ve pes 11 online oynayan varsa özelden bir mesaj atsin
Resul Karaoğlan
14-03-2011, 17:54
Pc yi önemsemedikleri içinmi Pc de next-gen' e geçildi.. Sonuçta göreceli bi kavram herkese göre elbet değişir .. Ancak benimde kanaatim Fifa 11 Pes'e göre gerek grafi olsun gerek oynanış olsun özelliklede ses efektleri(spiker) çok daha üstün.. Tabi 30 küsur ligin lisansınıda unutmamak lazım.. Pesde doğru düzgün takım bile yok daha .. Kadir arkadaşın dedği gibi oyunu iyi oynayamamanız veya yeterli verim almamanız ekran kartınızdan kaynaklanır.. Ki bunda fifanında suçu var, ilk kez bu yıl xbox tan pc ye oyunu dönüştürdüler ve bu ilk acemi yıllarında optimizasyon sorunları yaşadılar.. pes 2008 den beri xbox ve pc de aynı oyunları yaptıkları için daha tecrübeliler.. Ama fifa bu sene iyi tecrübe kazandı.. En azından iyi sistem bi bilgisayar çok iyi bi şekilde oyunu çalıştırabiliyor.. Büyük bi tesadüfte Dünyanın en iyi iki futbol oyunu yapanların Futboldan anlamayan iki ülke olmasıda ilginç :)
Alp Demirok
20-03-2011, 13:01
Her zaman Fifa hayranıydım ama Fifa bu sene gerçekten PES'i mahvedecek derecede ilerledi. PES her zaman kötüydü ama bu sene iyice batırmışlar. Konami firmasından nefret ediyorum zaten ama EA en sevdiğim oyun yapım şirketi. Oyunu oynarken gerçek olduğunu hissediyorsunuz resmen, yüzler istediği kadar benzemesin ama PES asla Fifa gibi gerçekçi top sürme, paslaşma, şut çekme vs. sistemleri geliştiremeyecek.
Hakan Demir
28-03-2011, 00:34
Pes 11 i online oynayan varmi ?
Serdar Uluoğlu
29-03-2011, 16:09
Bu Fifa'da şut ile uzun pasın yeri degişmiyor mu?
Nihat Tonçer
29-03-2011, 17:06
Bu Fifa'da şut ile uzun pasın yeri degişmiyor mu?
W ile şut mu vurmayı planlıyorsun? :D
Serdar Uluoğlu
29-03-2011, 19:02
Hayır, joystick ile oynayınca uzun pas (orta yapılan tuş) ile şutun yeri değişik.Bir türlü düzeltemedim :)
Serdar Uluoğlu
31-03-2011, 04:59
Nihat, var mı bir fikrin? :)
Mehmet Şener
31-03-2011, 14:37
EA Sports hatayı başta oynanabilirlik yerine grafiklere kasmaya başlamasıyla yaptı. Ve futbolsever oyuncuları PES'e kaptırdı. Bundan sonra da ne yapsa PES'in taklidi durumuna düşecek.
Emre Biter
31-03-2011, 19:49
Ps3 kullanıcısı olarak Fifa 2011 i Pes 2011 e tercih ederim :)
Nihat Tonçer
31-03-2011, 22:08
Nihat, var mı bir fikrin? :)
Yeni gördüm mesajını ps3te mi yoksa pcde mi?
Serdar Uluoğlu
31-03-2011, 23:46
Pc için. :)
Nihat Tonçer
01-04-2011, 00:15
Game Setting bölümünde ve diğer bölümlerde manuel ayar olmuyor ve konsol benim seçimimde ayar yapılamadığı için oradaki ayarlarla oynamak imkansız gibi çok zor o yüzden manuel konsol ayarı yaparak daha önceki Fifa serilerinde olduğu gibi ayarlamak istiyorum.
Game setting bölümünden controller'i seç (zaten biliyorsundur bunu :)) oradan yazıların içine tıkla ve istediğin tuşu ata...İlk başta bende yapamamıştım , resime tıklıyordum ve niye olmuyor demiştim kendi kendime :) '' button 03-----A '' yazıyor mesela , oraya tıkla ve (yazıyı silme tabi:)) resimdeki '' A '' için hangisini kullanıyorsan onu oyun kolundan tuşla...
Eğer oyunu benim gibi '' X '' şut , '' B '' orta , olarak oynuyorsan oyuna girdikten sonra '' alternate '' bölümünü seç...Sırf senin için bir daha baktım oyuna ve bende sorun yok...Eğer sorun hala varsa , oyun koluna bir bak , belki onunla ilgili bir sorundur...
Oyun içinden ben ayarlayım dersen bu da mümkün ( az önce baktım :)) pas tuşu ile değiştiriyoruz tuşların yerlerini...Şöyle ki , ben koşu tuşu için '' RT '' yerine '' RB '' kullanırım yani arka tuşlarıdan -sağ yuları- olan...Pas tuşu ile (game settings de ''A'' olan , bendeki oyun kolunda ''X'' olan o tuş :)) '' RT '' ye bir kere tuşlayıp sonra '' RB '' ye tuşluyorum ve bu iki tuş yer değiştirmiş oluyor...Aynı işlemi diğer tuşlarla da yapabilirsin...
Serdar Uluoğlu
01-04-2011, 00:25
Teşekkürler Nihat, bi kurcalayım bakalım eve gidince :) Hep şut çekeceğim zaman orta yapıyorum yanlışlıkla :D
Oğuz Şahin
04-04-2011, 20:15
Teşekkürler Nihat, bi kurcalayım bakalım eve gidince :) Hep şut çekeceğim zaman orta yapıyorum yanlışlıkla :D
kurcaladın mı kanka :D pes 11 kapışalım mı ? :D öğrendin mi oynamayı ? :D
Serdar Uluoğlu
05-04-2011, 08:35
kurcaladın mı kanka :D pes 11 kapışalım mı ? :D öğrendin mi oynamayı ? :D
Evet kurcaladım oldu :D
Senle oynadığımda ilk kez oynuyordum :D İstanbul'a geldiğinde gelirsin bize hesaplaşırız :D
Erhan Hakan
10-04-2011, 23:48
bence fifa işi görsellik yönüne döktü ve oynanabilirliği düşürdü ve tüm oyun severleri pes e kaptırdı pes 10 çok güzeldi ama çok kolay gol atılabiliyordu tek adamla herkezi geçebiliyordun peşine takabiliyordun pes 11 de bunuda kaldırıp tek oyuncu ile gitmeyi ve şutları düzeltti artık kolay şut ve gol yok topa vurduktan sonra falso verebiliyorsun oyuncu gelişimleri değişik bence pes bu işin oyun kısmını fifada görsellik istatistik kısmını yapıyor