PDA

Tüm Versiyonu Göster : Önemli bir konu hakkında bilgi almam lazım

Can Yıldan
24-05-2006, 12:38
herkese iyi günler öncelikle..

2 yıl kadar önce mailim hacklendi ve mailimde kendi ad ve soyadım yazmaktaydı.

şimdi sorum şu bu mailimi hacckleyen kişinin pekte iyi bir insan olduğunu düşünmezsek eğer çeşitli yerlere örneğin resmi makamlara veya devletin ileri gelenlerine hakaret ve küfür içeren bir mail yolllarsa bu durumda ismim ve soyismimden dolayı benim başım ağrıyacaktır :(

peki bunu önlemenin bir yolu yok mudur? ya da mail yolandığı zaman isim ve İP kontrolü de yapılmakta mıdır?

bu konu hakkında bilgisi olanlar ve ne yapmama gerektiğini söyliyebilecek ve akıl verebilecek birleri var mıdır?

ayrıca ad ve soyadımın da bilinmesinden dolayı başka bir mail alıp yine mail yazıp sonuna benim ad ve soyadımı da yazabilir.. bunun önüne kim geçebilirkki?..

şimdiden teşekkürler

Emre Şahin
24-05-2006, 12:39
Valla kimlik falan olsa gazeteye ilan verip hükümsüzdür yazrsın ama bu nasıl olur bilmiom haklısın yani

Can Yıldan
24-05-2006, 12:43
kimlik ve kimlikle eşdeğer belgelerde sorun değil.. kaybettiğin anda karakolda tutanak tutrup gazeteye de ilan verdiğin an sorumluluk sen de olmuyor :)..

ama sanal ortamda hiçbir güvence yok :( bildiğim kadarıyla

umarım bu konu hakkıdna bilgiye sahip birisi vardır :)

Ekrem Dağlı
27-05-2006, 18:37
arkadaşım bu konuda canını hiç sıkma bu tür bir olaya girse bile teknik analizciler onun senin tarafından gönderilmediğini anlarlar hemde belirli yasal işlemlerden geçerek almadığınız için onlarda size yasal bi işlem yapamazlar

Hasan Doğan
27-05-2006, 19:34
Bildiğim kadarıyla hackle ilgili yasa çıktı ama mail falan dahil mi bilmiyorum.Ayrıca IP incelendiğinde cafeden değilse sana ait olmadığı çıkar ama cafedense bilemem...

Erman Erbay
28-05-2006, 17:43
soyadını yazmasaydın ...