PDA

Tüm Versiyonu Göster : Lille maçında transfer (Esat Dergi)

Erhan Okur
28-02-2010, 00:46
Lille maçı öncesi, stattan tarihi bir anons yapılıyor. Böyle bir şey daha önce görmemiştim, aslında taşan tribün de görmedim. Anonsun meali şu şekilde "Migros tribün yana kayın safları sıklaştırın. Dışarıda taraftarımız kaldı, maça giremiyorlar" Bursaspor yenilgisinin şok etkisi yaratacağı bu anonsla belliydi ve böyle bir maçta mutlu son olmaması? Ah bu futbolun kötü senaristleri! Ah meşin yuvarlak seni bir yakalarsam!

Eksikler ve takımın psikolojik durumu düşünüldüğünde Lille karşısında 80 dakika ortaya konan mücadele kesinlikle alkışa değerdi. Fakat Avrupa takımı olamamak var ya! Maçın sonunda dilimden düşmeyen şarkıda nakarat buydu "80 dakika Avrupa takımı ol, 10 dakika olama, olama..."

Mesela 85'te yenen o golden saniyeler önce rakip tam hızlı çıkarken Lille yarı sahasında Cristian Baroni taktik faul yapsa şimdi farklı şeyler konuşacaktık belki de. Yapsa diyorum, yapabilse durumu yoktu çünkü, adam yanından geçti. Ah aşil tendonundan sakat Cristian...

En abesle iştigal yorumla Fenerbahçeli futbolcuların bulunduğu otobüste şöför isyan çıkartıp rotayı Cağaloğlu civarına kırmalı bir ara. 4-5 maçtır yaşanan sıkıntıların teknik boyutundan çok mistik boyutu var gibi geliyor artık. TeleGOL göreve, Kadıköy kaleleri kontrol edilsin. Bir ot parçası, tahta parçası var mı, aman.

Fenerbahçe'nin aslında hedeflemediği (!) Avrupa'ydı fakat Lille maçında uğruna 90 dakika onca futbolcu tarafından ciğerler patlatıldı. Avrupa bu yıl için bitti ama yeni bir transfer vardı; Bekir İrtegün. Bir futbolcunun içindekiler kısmı bir maçla okunmaz fakat Bekir o gün çocuklar gibi mutluydu.

Fenerbahçe taraftarının önüne bu sezon sağ bek şeklinde atılan ve taraftara vasat olarak görünen Bekir G.Antep'te yıllar boyu oynadığı asıl mevkiisi stopere geçince 10 kaplan gücünde oldu.

Daha bundan bir sezon önce Bekir G.Antep adına 25'in üstünde maçta stoperdi, takımın lideriydi. Lille kıstas olur olmaz bilinmez ama Bekir yazın F.Bahçe ile yaptığı 3 yıllık sözleşmenin altına ıslak imzayı Perşembe günü atmıştır.

1984 doğumlu, futbol dışında da içinde de karakter ve akıl sahibi Bekir İrtegün'ü Daum 4'ü kupa bu sezon toplamda 6 kez oynattı ve hepsinde sağ bekteydi. Sezon öncesinde ise stoperde sadece bir ya da iki hazırlık maçında denenmişti. Bu arada Bekir futbolu belki de çoğu yerli futbolcudan daha fazla bilen ve yorumlayabilen biri, bunu çok iyi biliyorum. Onun futbolculuk sonrasında neler yapacağını da merak ediyorum.

http://www.sporx.com/img/2010/02/271267264134.jpgHERR DAUM'UN DİBİ AYNI MI? İŞTE FIRSAT

Abaküs kafadan Herr Daum'un dibi aynıya bir soru; Lille maçında zorunlu kalınmasaydı Bekir'i stoperde ne zaman deneyecektin? Dört kupa maçından bir tanesinde en kötü denenemez miydi? Hoca sensin, işine karışan yok, aksine her zaman saygı duyarım. Hatta kötü sonuçtan sonra da sormam ben soruları. Bu soruları Fenerbahçe Lille karşısında 1-0 öndeyken twitter (http://twitter.com/esatd)'dan soruyordum.

Kesin kararlılık ve bazı sevdalardan vazgeçerek takımdan takım yaratmaktır aslında bir bakıma hocalık. Şimdi bu sevdanın ne alemde olduğunu önümüzdeki maçlar görüceğiz. Bir tarafta çok sağlıklı düşünen (!) Bilica, bir tarafta Bekir İrtegün. Elinde sağ bek alternatifi bekleyebilecek hazır bir Önder Turacı da var yani. Bekir - Lugano mevcut kadrolara göre Türkiye'nin en iyi stoper ikilisi olur. (Topu oyuna sokma sıkıntısı olacaktır o ayrı)

BİR LİDERLİK ÖYKÜSÜ

Çoğumuzun transfer edildiğinde Fenerbahçelilik durumunu ortaya atarak burun kıvırdığımız ve Aziz Yıldırım'ı eleştirdiğimiz bir nokta Emre Belözoğlu'nu da geçmemek gerekiyor. Geldiğinde verilecek milyon avrolar konuşulurken Emre bugün Fenerbahçe'de bir kitap yazıyor; Bir liderlik öyküsü, ilerleyen günlerde bu kitaptan bir pasaj yazmalı. Aziz Yıldırım'ın belki de en iyi iki transferinden biri. "İyi ve sağlıklı bir Emre" hep bunu demek istemiştim, iyi ve sağlıklı bir Emre inanılmaz.

GÜİZA KAZIM RICHARDS

Maç öncesinde Güiza'ya özel yapılan klip, İspanyol ezgileri, tribünlerin İspanyolu bağrına basması. Saracoğlu'nda görülmemiş duygusal bir tablo vardı o gün. Güiza birlikteliğiyle başlayan, Lille maçına -inatla tribüne gelen- Fenerbahçe sevdalıları. Sevgilisiyle kavga etmiş, maç öncesinde tahmin ettiğimiz gibi "Şimdi daha çok Fenerbahçe" diyen daha çok sevdiğini haykıran.

Bu ufak çaplı futbolcu barışı tablosunda Kazım Kazım geldi aklıma. Ne dersiniz bir şans daha verilmeli mi? Kazım sahaya çıkar, tribünler ona sarılır belki o da son şansıyla Fenerbahçe'ye. Neden? Çünkü Kazım Kazım çok ama çok yetenekli, kahretsin...

SEVGİ NEYDİ?

Ali Sami Yen'de Atletico Madrid maçı öncesi kale arkası tribünde bir kareografi vardı. Stat çevresinde aç ayı oynamaz misali kendimi doyururken televizyondan görüp, güzel olmuş demiştim. Tribünlerde yapılan her çalışmayı severim. Kadıköy'de ise çok ama çok duygusal ve isyankar çalışma bizi karşıladı. Kale arkasında üst tribününde 1500 civarı sopalı bayrak ve "MAY THE FORCE BE WITH YOU" (Güç seninle olsun) dev pankartı. Yakışıyor, tribünlere, futbola en güzel bunlar yakışıyor!

Başta Grup CK, 1907 Ünifeb ve Vamos Bien gruplarına ve emeği geçen herkese bravo, tebrikler. Sevda o otoparktır aslında, bir gün sol bekleri yine terkedip o sevdayı arkadaşların davetiyle yerinde tespit ederek yazacağım. Sevgi neydi? diye başlayarak. Güzel şeyler...

-FISILTILAR- - Türk futbolcularına maç kazanmak için soyunma odalarında Göksel - Sabır Sabır Sabır ya Sabır dinletilsin

- Lille maçında tribün bilinci adına yapılan hareketler tam isabetti. (Skorbord'tan Rıdvan Dilmen destekli, sabır ve hep destek çağrıları, görüntüleri) Maçları izlenir kılmak istiyorsak buna daha şiddetli devam!

- Aklıma takıldı, Orhan Gencebay'ın 'Aklım Takıldı' şarkısı gibi. Fenerbahçe'yi tam kadro düşünün. Kaç futbolcu gerçekten kanat-açık futbolcusu?

- Lille maçında görmediklerinizden biri; UEFA Europea League logolu yuvarlak bayrak santraya yerleştirilir. Tribünden müthiş bir ıslık, yuhalama kopar. Neden? Bayrağın üstünde kırmızı var. Statın altındaki Burger King'in logosu bile kırmızı değil, mavi.

Sevgiler!
An be an Esat DERGİ

Not: Pankartlar buradan görebilirsiniz
http://www.sporx.com/yazarlar/esat_dergi/7993/

Ömer Sancakceken
28-02-2010, 00:48
"Lille maçında görmediklerinizden biri; UEFA Europea League logolu yuvarlak bayrak santraya yerleştirilir. Tribünden müthiş bir ıslık, yuhalama kopar. Neden? Bayrağın üstünde kırmızı var. Statın altındaki Burger King'in logosu bile kırmızı değil, mavi. "
burası gerçekten çok güzel...

Muhammed Ömür
28-02-2010, 13:12
çok güzel ...