PDA

Tüm Versiyonu Göster : İngilizce Ödevim

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 18:35
İngilizceden ödevim var...İngilizce ile aram pek iyi değil.Yazmaya Çalıştım ama cümlelerim düzgün olmadı.Bu ödevim için yardım edecek, 1 sayfa yazacak var mı?

Ödev Konusu;

Anne ile baba dışarı yemeğe giderler.Evin çocuğu arkadaşlarını eve davet eder.evde yangın çıkar.itfaiye gelir.yangını söndürürler.anne baba da söndükten sonra gelir. ve çocuklarının sağ olduğunu görünce sevinirler.

1.Paragraf ta anlatılacak şeylerin soru halleri;

*What did the event happen?
*what was the weather like?
*when were you?
*What were you doing?

2. Paragraf;

*what did you see ?
*what did you?

3. Paragraf;

*what action did you take?
*what was the result?
*how did everyone fell?

Ebru Demir
23-11-2008, 18:58
:)SORULARI MI ANLAMADIN YOKSA Cevaplari

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 19:01
soruları anladım...bu sorular hikayenin akını belirliyorMUŞ.

ödevin konusuna uygun bir hikaye de olur illa sorulara cevap olacak diye birşey de yok.

Ebru Demir
23-11-2008, 19:10
sorular ve senin anlatin hikaye birbirine uymiyor:hmmz:

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 19:19
abla tamam soruları boşver.İngilterede yaşıyormuşsun...bi yardımcı olsanda yazsan şuna göre;

Ödev Konusu;

Anne ile baba dışarı yemeğe giderler.Evin çocuğu arkadaşlarını eve davet eder.evde yangın çıkar.itfaiye gelir.yangını söndürürler.anne baba da söndükten sonra gelir. ve çocuklarının sağ olduğunu görünce sevinirler.

Ebru Demir
23-11-2008, 19:27
abla tamam soruları boşver.İngilterede yaşıyormuşsun...bi yardımcı olsanda yazsan şuna göre;

senin turkce yazdinimi ingilizceye cevirim:)

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 19:35
tamam abla 20 dakikadan türkçe bir metin hazırlıyorum..koyarrım hazırlar hazırlamaz

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 19:55
Anne ile baba akşam yemeği için bir restoranta gittiler. Evin erkek çocuğu onlardan izinsiz eve arkadaşlarımı davet etti. Parti yapmak için.hava çok güzeldi.Ne çok sıcak ne de çok soğuk bir hava.3 arkadaşı eve geldi.parti için hazırlık yapmaya başladılar.Kola, cips… vardı. Müzik son ses idi. Çılgınca dans ediyorlardı. Komşularının rahatsız olacaklarını hiç düşünmeden . Her yeri dağıtmışlardı. Evin altını üstüne getirdiler. Aradan 2 saat geçti. Artık herkes yorgunluktan yatmışlardı. Yerlerinden kalkacak durumları yoktu. Evin çocuğu içeriden bir koku geldiğini ve içerde bir duman olduğunu anladı. Hemen mutfağa koştu. Mutfakta karşılaştığı durum korkunç idi. Mutfak alev alev yanıyordu. Korktu ve hemen arkadaşlarının dışarı çıkmasını sağladı. Bu arada da itfaiye ye telefon açtı. İlk önce ateşi söndürmeye çalıştılar ama söndüremediler.Dışardan yangını seyretmeye başladılar.Yangın gittikçe büyüyordu. Çocuğun arkadaşları ve çocuk korkudan ağlıyorlardı. Tüm mahalle yanıgını bir sinema filmi gibi izliyordu. O sırada polis geldi. Çocukları teselli etmeye çalışıyorlardı. Mahallede bunun için uğraşıyordu. Ama çocuklar çok korkmuşlardı ve ağlamayı kesemiyorlardı. İtfaiyeye haber verele 20 dakika olmasına rağmen daha gelmemişti. Artık alevler tüm evi sarmıştı. İtfaiye olay yerine gelir gelmez söndürme çalışmalarına başladı. Kısa süre yangın söndürülmüştü. Ama ev kullanılmaz hale gelmişti. Polisler çocukları ifadelerini almak için karakola götüreceklerdi. Tam o sırada anne ve baba geldi. Evlerini yanmış gören anne ve baba şok oldular. Anne ağlamaya başladı. Ama oğullarının yaşadığını görünce sevindiler.

anca bu kadar

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 20:34
edit......

Ebru Demir
23-11-2008, 21:21
anca bu kadar

Mum ama dad went out for lunch in a restaurant. the son invited his friend over. it was a wonderful weather for a party, it wasnt to cold or to hot 3 of the friends come over for the party they started to things redy for the party like coca cola,chips and so on. the music was very loud they were all danceing. they didnt think that they were disrupting there neighbors. everywere was a mess after 2 hours everyone was tired they all went to sleep. after a while the child saw some smock he went to the kitchen have a look and he saw that the kitchen was burning with flames. he run and got his friend out the house and called fire engines. they first tryed to stop the fire with the extinguishers however it did not work the fire was getting worser and the children started to ger scared and were crying. the people in the area was looking out the window and just watch it like they were in a cinama just the polices came and was trying to carm the children down however they were so scared they carryed on crying it was around 20 minutes they called the fire engines but they still had not arrived it fire was getting even worse when the fire engines arrived they stop the fire however the house was no longer the police took the children to the police station just them mum and dad came. when they saw the house was burnt mum was very sad she started to cry but when they found out there son was still living they were very happy

hic bitmiceni sandim bu ne uzun bir hikayemis:D

Mustafa Yıldırım
23-11-2008, 21:32
çok çok çooooooooook teşekkür ederim abla... her türlü iyi dilekleri diliyorum şuan.. bu ödev çok öenmli idi ... tekrardan çok çok çooooooooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum

Alican Özcan
24-11-2008, 00:26
Yaşasın GFB Europe :):)