PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ödev!!!!!

Ahmet Gökay Akdeniz
29-10-2008, 13:43
10,Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Konu:Anlatımda Anlatıcının Tavri adlı konuya uydun bi sunum hazırlıcam yardımcı olursanız sevinirim...:elsalla

Ahmet Gökay Akdeniz
30-10-2008, 16:27
Yardım Edicek Hiç Kimse Yokmu!!!!

Erdem Güler
01-11-2008, 10:30
Seninde ne kadar çok ödevin var yahu (:

Alican Özcan
01-11-2008, 12:31
Anlatımda Anlatıcının tavrı: Aynı temada ortaya konulan metinlerin farklı olmasının sebebi,her sanatçının bakış açısının ve ifade tarzının farklı olmasıdır.Ayrıca değişen zaman ve mekan ,insanların düşüncelerinin farklılaşması,aynı temanın farklı tarzlarda yorumlanmasını da beraberinde getirir.
· Yazarlar eserlerinde kişiden kişiye değişmeyen,kanı tlanabilen nesnel yargılar kullanabileceğ i gibi ; kişisel düşüncelerini ve duygularının ifade edeceği öznel yargılara başvurabilir.
İstanbul Türkiye’ nin en güzel şehridir.(Öznel anlatım)
İstanbul Türkiye’ nin en kalabalık şehridir.(Nesnel anlatım)
· Yazarın başkasından öğrendiklerini, duydukları nı ifade etmek amacıyla gerçekleştirdiğ i anlatım dolaylı anlatım,kendi gözlemlerini ve deneyimlerini dile getirdiği her düzeydeki anlatım ise doğrudan anlatımdır.
Ahmet Haşim in şiirlerini çok seviyorum.(Doğ rudan)
Ahmet Haşim Suriye de doğmuş(Dolaylı)
· Yazarın metinde somut veya soyut kelimeler kullanması anlatımda somut veya soyut olması bakımından anlatımı etkiler.Somut anlatım daha çok bilimsel,soyut anlatım ise daha çok felsefi metinlerde kullanılır.
“sevgi” konusu ele alınan bir metinde konunun ele alınış biçimi soyuttur.
“televizyon”konusu ele alınan bir metinde konunun ele alınış biçimi somuttur.
Anlatıcının duyu organlarıyla anlatımı somut anlatım özelliği kazanır, bunların dışında ki anlatıcının başkalarından işittiği veya deneyimlerini ifade ettiği anlatım ise soyut anlatım özelliği kazanır.
Not:İletişimde anlatıcı ile anlatılan nesne veya konu arasında ki ilişki anlatımım öznel veya nesnel,doğrudan veya dolaylı,somut veya soyut olması

Alican Özcan
01-11-2008, 12:39
Anlatımda Anlatıcının tavrı:Aynı temada ortaya konulan metinlerin farklı olmasının sebebi,her sanatçının bakış açısının ve ifade tarzının farklı olmasıdır.Ayrıca değişen zaman ve mekan ,insanların düşüncelerinin farklılaşması,aynı temanın farklı tarzlarda yorumlanmasını da beraberinde getirir.Yazarlar eserlerinde kişiden kişiye değişmeyen,kanıtlanabilen nesnel yargılar kullanabileceğ i gibi ; kişisel düşüncelerini ve duygularının ifade edeceği öznel yargılara başvurabilir.İstanbul Türkiye’ nin en güzel şehridir.(Öznel anlatım)İstanbul Türkiye’ nin en kalabalık şehridir.(Nesnel anlatım)Yazarın başkasından öğrendiklerini, duyduklarını ifade etmek amacıyla gerçekleştirdiği anlatım dolaylı anlatım,kendi gözlemlerini ve deneyimlerini dile getirdiği her düzeydeki anlatım ise doğrudan anlatımdır.Ahmet Haşim in şiirlerini çok seviyorum.(Doğ rudan)Ahmet Haşim Suriye de doğmuş(Dolaylı)Yazarın metinde somut veya soyut kelimeler kullanması anlatımda somut veya soyut olması bakımından anlatımı etkiler.Somut anlatım daha çok bilimsel,soyut anlatım ise daha çok felsefi metinlerde kullanılır."sevgi"konusu ele alınan bir metinde konunun ele alınış biçimi soyuttur.“televizyon”konusu ele alınan bir metinde konunun ele alınış biçimi somuttur.Anlatıcının duyu organlarıyla anlatımı somut anlatım özelliği kazanır, bunların dışında ki anlatıcının başkalarından işittiği veya deneyimlerini ifade ettiği anlatım ise soyut anlatım özelliği kazanır.

Not:İletişimde anlatıcı ile anlatılan nesne veya konu arasında ki ilişki anlatımım öznel veya nesnel,doğrudan veya dolaylı,somut veya soyut olması

yukardakinin aynısı düzeltmek istedim ama zaman geçti bidaha yaptım :)

Ahmet Gökay Akdeniz
02-11-2008, 10:35
Vala çok teşekkür ederim Abi süper sin vala... TEŞEKKÜRLER:alkis:alkis:alkis

Ahmet Gökay Akdeniz
02-11-2008, 10:37
Seninde ne kadar çok ödevin var yahu (:
Vala kardeşim hocamız her hafta sonu 10 tane felan ödev veriyo hafta sonlarızı zehir ediyo.. :D:D:D

Alican Özcan
02-11-2008, 22:48
Vala çok teşekkür ederim Abi süper sin vala... TEŞEKKÜRLER:alkis:alkis:alkis

Önemli değil kardeşim yazının daha devamı var ama diğer konulara geçiş yapıyor istersen veririm link

Ahmet Gökay Akdeniz
04-11-2008, 21:34
Önemli değil kardeşim yazının daha devamı var ama diğer konulara geçiş yapıyor istersen veririm link
Vala iyi olur abi sunum hazırlıcam fazla fazla olsun ...

Alican Özcan
05-11-2008, 01:42
http://www.edebiyatdersi.net/derskonu/dilveanlatim.calisma.htm

Ahmet Gökay Akdeniz
05-11-2008, 16:16
http://www.edebiyatdersi.net/derskonu/dilveanlatim.calisma.htm
Çok teşekkür ederim Alican abi...

Engin Akgöz
08-11-2008, 11:06
kardeş sizin hocada baya bi ödev veriyor yazık size