Tüm Versiyonu Göster : GFB Teknik Servis
Çağdaş Yiğit
03-07-2006, 15:08
Arkadaşlar böyle bir konu açmamın sebebi herkese yardımcı olabilmektir.
Herkes bilgisayar ile soruları warsa yada arızları ben size bilgim neticesinde yardım olmaya çalışıcam.
Bu arada ben kendimi tanıtayım size ben 4 seneden beri teknik servis elemanı olarak çalışıyorum.BU konularda kendimi yeterli buluyorum neyse sorularınız almaya başlayayım...
Egemen Arı
03-07-2006, 16:36
ilk soru benden;
Türkiyede RAM kac para :D fiyatlar uygunsa ordan alirim gidince..
DDR400 PC3200 512lik yada 1024lük lazim.. hangi marka tavsiye edersin? su an Infineon kullaniyom ama Corsair kullanan arkadaslar cok memnun..
G-Skill'e ne diyosun? özellikle OC icin en iyi RAM olarak geciyo.. fiyati da ona göre ama tabi.. degermi sence o kadar paraya?
bide yeni kasa almayi düsünüyom.. su anki kasamda 2 fan var ama pasif sogutmali Gigayte 7600GT alinca ve son zamanlarda havalar da isindigina göre sogutma konusu yeniden gündeme geldi..
fiyati uygun ii sogutmali bi kasa önerebilirmisin acaba?
Thermaltake kral ama fiyatlari da kral..
yada bilgin varsa su sogutmayla ilgili bi kac detay verebilirmisin? hangi markalar ii, fiyatlar nedir vs.
:)
Çağdaş Yiğit
03-07-2006, 18:12
ilk soru benden;
Türkiyede RAM kac para :D fiyatlar uygunsa ordan alirim gidince..
DDR400 PC3200 512lik yada 1024lük lazim.. hangi marka tavsiye edersin? su an Infineon kullaniyom ama Corsair kullanan arkadaslar cok memnun..
G-Skill'e ne diyosun? özellikle OC icin en iyi RAM olarak geciyo.. fiyati da ona göre ama tabi.. degermi sence o kadar paraya?
bide yeni kasa almayi düsünüyom.. su anki kasamda 2 fan var ama pasif sogutmali Gigayte 7600GT alinca ve son zamanlarda havalar da isindigina göre sogutma konusu yeniden gündeme geldi..
fiyati uygun ii sogutmali bi kasa önerebilirmisin acaba?
Thermaltake kral ama fiyatlari da kral..
yada bilgin varsa su sogutmayla ilgili bi kac detay verebilirmisin? hangi markalar ii, fiyatlar nedir vs.
:)
İlk önce sana şöyle bir şey söyleyeyim ben Fiyatlarla fazla ilgilenmiyorum.Anlıyacağın arızalarla ilgileniyorum ve markalardanda bir haberim benm amacım sadece bilgisayardaki teknik ve sistemsel hataları düzeltmek ve bilgi vermek.
Yani Ben Teknik serviste çalıştığım için pazarlama konusunda bir bilgim yoq.Bir bilgi veeremiyeceğim.Ama Fİziksel Veya sistemsel bir hata ve sorunla karşılaşırsan buradan sana yardımcı olabilirim.
Ama Bu konuda bir bilgisi olan arkaşlar buradan yanıtlayabilirler.:rolleyes: :sigara
Egemen Arı
03-07-2006, 18:30
valla fiziksel hatalari düzeltmeyi kendi makinamizdan yasayarak ögendik :)
neyse saol yinede
Çağdaş Yiğit
03-07-2006, 20:07
valla fiziksel hatalari düzeltmeyi kendi makinamizdan yasayarak ögendik :)
neyse saol yinede
wala doru diyosun bende yapa yapa öğrendim elimden geldiği kadarıyla yardımc olmaya çalışıyorum yine:elsalla
Fetullah Kilic
03-07-2006, 20:49
benim bilgisayar takiliyor her zaman 1 saat gectikten sonra yeniden aciorum takildiktan sonra da daha cabuk takilior yani 1 saat degil 10 dakka icinde ...
formate attim i$e yaramadi yine ayni sorun var
yeni bir hard disc aldim yine i$e yaramadi ne yapmam gerekior ???
Egemen Arı
03-07-2006, 21:12
benim bilgisayar takiliyor her zaman 1 saat gectikten sonra yeniden aciorum takildiktan sonra da daha cabuk takilior yani 1 saat degil 10 dakka icinde ...
ekran kartindan kaynaklaniyo olabilir.. bendede öyleydi.. baska bi ekran kartinla dene bi.. yinede ayni sorun varsa ya RAMdan kaynaklaniyodur gerci onu pek sanmam yada islemciden yani CPUdan..
dedigim gibi bi arkadasindan falan ekran karti alip senin makineye tak ve dene, sorunsuz calisiyosa 1 saatten fazla sorun ekran kartindadir ve mecburen yenisini alcan :)
sorun ekran kartindan kaynaklanmiyosa nolur nolmaz baska bi RAM ile dene, o da ise yaramiyosa yakinlarindaki bi bilgisayarciya götür, genelde ucuz fiyata ariza tespiti yapiyolar, ordan sorunun nerden kaynaklandigini söylerler sende ona göre müdahale edersin..
Fetullah Kilic
03-07-2006, 21:24
ekran kartindan kaynaklaniyo olabilir.. bendede öyleydi.. baska bi ekran kartinla dene bi.. yinede ayni sorun varsa ya RAMdan kaynaklaniyodur gerci onu pek sanmam yada islemciden yani CPUdan..
dedigim gibi bi arkadasindan falan ekran karti alip senin makineye tak ve dene, sorunsuz calisiyosa 1 saatten fazla sorun ekran kartindadir ve mecburen yenisini alcan :)
sorun ekran kartindan kaynaklanmiyosa nolur nolmaz baska bi RAM ile dene, o da ise yaramiyosa yakinlarindaki bi bilgisayarciya götür, genelde ucuz fiyata ariza tespiti yapiyolar, ordan sorunun nerden kaynaklandigini söylerler sende ona göre müdahale edersin..
ok yarin deniyelim bakalim ne olacak :tamam
Çağdaş Yiğit
03-07-2006, 23:47
slm renktaş;
İlkönce bence sorun ram veya ekran kartında Deiştirip denemek lazm bu konularda ama %75 Ram derim ben Sen ikisinide bir deneyerek bir bak sorun hangisindeyse sorun ortaya çıkar.Sistemde sorun yoksa veya hardiskte deilse Bunların ikisinin birindedir.Ama bana sorarsan Ram derim ben gidersin bir teknik servise Değiştirip bulurlar sorunu.
Burak Durmaz
04-07-2006, 01:47
benim Pc yi başLattıgımda maL gibi ötüyor ne yapmam gerekiyor ? benim tahminimce büyük ihtimaL fan sıkışıyor ve bir süre sonra öyLe dewam ederse Pc oyun icinde faLan donup kaLıyor ve kabLo yanıgı kokusu aLıyorum.. çaresini buLdum fana 2 yumruk atınca susuyor düzeLiyor ama daha düzgün bi yöntem varsa yardımcı oLun :)
Çağdaş Yiğit
04-07-2006, 13:10
benim Pc yi başLattıgımda maL gibi ötüyor ne yapmam gerekiyor ? benim tahminimce büyük ihtimaL fan sıkışıyor ve bir süre sonra öyLe dewam ederse Pc oyun icinde faLan donup kaLıyor ve kabLo yanıgı kokusu aLıyorum.. çaresini buLdum fana 2 yumruk atınca susuyor düzeLiyor ama daha düzgün bi yöntem varsa yardımcı oLun :)
Selam Renktaş;
Öncelikle bir ses geliosa fanların üstüne kablolar değebilir veya Fan yerine iyi oturtulmamış olabilir:BUnları kontrol et sen eğer sorunun dewam ederse Fanı değiştir yada bir bilgisayarcıya git fikir al.
O donma İşlemci iyi soğumadığı için yapıyor olabilir denemek lazım.
En güzel yöntem bir bilgisayarcıya götürüp denemek eğer vaktin yoksa aç kapağını bilgisyarın nereden ses geldiğine iyi bir bak buradan yine yardımcı olayım sana.Pek yardımcı olamadım ama kusura bakma.
Egemen Arı
04-07-2006, 14:56
%99 CPU fanindan kaynaklaniyo o ses.. eger pc donuyosa demektir ki CPU cok isiniyo..
yeni bi sogutucu al derim.. cok da pahali bisey diil son model bisey almazsan.. hem ucuz hem de baya ii sogutanlari da var..
ama donanimdan cok fazla anlamiyosan her ihtimale karsi bi servise götür, bos yere fan alma yani :)
Alican Zor
04-07-2006, 16:36
Örnek pcme biri proagent yedirdi arıyorum bulamıyorum kysper bulur dediler bulamadı ne yapmam lazım format hariç :D diye bi soru sordumki bilmeyenlere anlat kardeşim :D
Çağdaş Yiğit
04-07-2006, 21:14
Örnek pcme biri proagent yedirdi arıyorum bulamıyorum kysper bulur dediler bulamadı ne yapmam lazım format hariç :D diye bi soru sordumki bilmeyenlere anlat kardeşim :D
Bu Konuda sana yardımcı olamıyacağım çünkü sorunu anlayamadım daa açık yzarsen yardımcı olabilrim.Eğer anlayan arkdaşlar warsa anlatsınlar.
Egemen Arı
05-07-2006, 00:54
AdAware Pro veya BitDefender bulur :p
Onur Gündüz
05-07-2006, 03:21
XP'ye format nasıl atılıyor ? :D
Egemen Arı
05-07-2006, 14:58
:D
windows cdsini tak, restart at, acildigi gibi F8e bas degisik bi ekrna karsina gelene kadar (Boot from another device tarzi bisey yazacak), cdnin takili oldugu sürücüyü sec ve enterla
bundan sonra zaten mavi windows ekrani gelcek karsina, önce windowsun kurulu oldugu partitionu formatlayacan o menü üzerinden ondan sonra da oraya kracan windowsu yeniden.. menüde ayzacak zaten..
Onur Gündüz
05-07-2006, 15:02
:D
windows cdsini tak, restart at, acildigi gibi F8e bas degisik bi ekrna karsina gelene kadar (Boot from another device tarzi bisey yazacak), cdnin takili oldugu sürücüyü sec ve enterla
bundan sonra zaten mavi windows ekrani gelcek karsina, önce windowsun kurulu oldugu partitionu formatlayacan o menü üzerinden ondan sonra da oraya kracan windowsu yeniden.. menüde ayzacak zaten..
Sağolasın..Bir dahaki dersede format atarken belgeleri,müzikleri falan nasıl koruruz onu öğretirsin :D
Not : 7 senedir bilgisayar kullanıyorum evde ama daha format atmayı bile öğrenemedik :D
Çağdaş Yiğit
05-07-2006, 20:31
kardeş Münih sana anlatmış format atarken yedeklerini d ye at c ye sadece format at atarken.Bunun Korunması böledir.
Egemen Arı
05-07-2006, 20:34
Sağolasın..Bir dahaki dersede format atarken belgeleri,müzikleri falan nasıl koruruz onu öğretirsin :D
Not : 7 senedir bilgisayar kullanıyorum evde ama daha format atmayı bile öğrenemedik :D
aynen Cagdas'in dedigi gibi C partitionunda olan fakat silinmesini istemedigin dosyalari baska bi partitiona at, genelde D oluyo :)
böylece sadece C yani windowsun kurulu oldugun partition formatlanmis oluyo ve dosyalarin silinmiyo, sadece programlar :)
Onur Gündüz
05-07-2006, 21:57
İkinizde sağolun , artık bıkmıştım bilgisayarcıya kasayı taşımaktan format için :D
Raif Gümüşkemer
05-07-2006, 22:09
Norton ghost u kullan. :)
Çağdaş Yiğit
08-07-2006, 00:53
İkinizde sağolun , artık bıkmıştım bilgisayarcıya kasayı taşımaktan format için :D
Yardımcı olduysak ne mutlu bize.